geraldanette.reismee.nl

Lekker weg in eigen land!

Hallo allemaal!!!

Horen jullie het verschil? Inderdaad, we zijn nu veel dichterbij! We zijn inmiddels in Breda bij de ouders van Anette na een geweldig onthaal (met spandoek!) op Schiphol. De wereldreis heeft echter wel een dagje langer geduurd...we hadden voor vertrek al ruim 3 uur vertraging en zouden onze aansluiting in Madrid missen... We kregen een hotel in Madrid aangeboden (super diner, gratis wijn en heerlijk ontbijt, ook wel weer een verademing!) en zijn de volgende dag met ruim een uur vertraging dan eindelijk 15 uur later dan gepland aangekomen in Nederland. Heerlijk, de eerste worstenbroodjes, zoute haring en oude kaas zijn al soldaat gemaakt en nu zijn we klaar voor nieuwe avonturen in eigen land!

De laatste dagen van onze reis hadden we eigenlijk niet het plan om op de website te vermelden, maar het lot besliste anders. Na aankomst in Quito zijn we de volgende dag op bezoek geweest bij Villa Ticca. Geweldig om te zien waar we samen met jullie de groententuin voor hebben aangelegd, wat een schatjes en wat een hulp hebben ze nodig, alle 102 kids. We hebben er het boek gekocht (tip!) dat geschreven is door Mariska, de directeur van de stichting (zie www.villaticca.com) en meteen uitgelezen afgelopen dagen. Ook hebben we vier zakken overbodige kleding achtergelaten waar ze hier ontzettend blij mee zijn. De foto´s hebben jullie inmiddels gezien. (klik hier voor fotoserie Peguche).

Op donderdag voor vertrek was er belangrijk nieuws op TV, er waren rellen in Guayaquil en Quito, het zag er niet heel gezellig uit dus zijn we in plaats van een winkelcentrum direct naar het hostel gegaan om te kijken wat er allemaal aan de hand was. Beslist niet de stad ingaan en afwachten hoe de zaken zich verder ontwikkelen was het advies. OK, wij internetcafe opgezocht en ouders voor de laatste keer gebeld vanaf de andere kant van de wereld. Er bleek een gespannen sfeer te hangen in de stad, plotseling ging het internetcafe sluiten. De reden was dat er net twee banken waren overvallen en rellen en plunderingen waren... de politie van Ecuador bleek zich tegen de president te hebben gekeerd. Er was dus geen politietoezicht, die hadden het druk met de president te gijzelen in het ziekehuis...vrij spel voor alle kwaadwillenden...OK, wij als twee blonde targets besloten dat het beter zou zijn direct naar het hostel te gaan en de dag af te wachten. Lang verhaal kort: alle winkels gesloten en niemand op straat (spooky gezicht), heel veel legerhelicopters en sirenes in de stad. Nationale TV uitzending met 24-7 nieuws van couppoging in een land waarin de noodtoestand was afgekondigd en de president de leiding had overgedragen aan de militairen.

De president werd gegijzeld door de politie in een ziekenhuis waar hij zich liet behandelen voor een ontplofte traangasgranaat vlakbij zijn hoofd. Uiteindelijk is hij ´s avonds bevrijd door het leger met een frontale aanval. Het leek wel het Wilde Westen, en dat op slechts 3 kilometer afstand...Gelukkig werd alles weer rustig nadat de president later op het bordes verscheen. Volgende dag leek alles beter. 8 doden en 250 gewonden verder...In de rest van het land zijn nog steed rellen en plunderingen, maar de coup is verijdeld en het volk en Zuid Amerika staan achter de president, maar even afwachten hoe het de komende weken zal verlopen, wij volgen het nu gelukkig vanuit Nederland!

De volgende dag hebben we nieuwe kleren gekocht in een groot (veillig) winkelcentrum. ´s Avonds in de buurt gebleven en broodje shoarma gehad, lekker! Totdat Anette ziek werd van dit broodje...dit zouden onze ontspannen laatste dagen in Quito worden! De dag er op ging het al wat beter, de nacht was opgebroken door verschillende toiletbezoekjes...je moet alles een keer hebben meegemaakt op wereldreis, en gelukkig overkwam het Anette pas nu (het glas was zeg maar half vol).

Mitad del Mundo (de evenaar) is een van de plekken in Ecuador om te bezoeken. Heel toeristisch, maar toch wel leuk om met één been op het noordelijk halfrond te staan en het andere op het zuidelijk halfrond. Grappig trouwens dat het monument 300 meter te ver naar het zuiden staat, een meetfoutje...Daarna de oude binnenstad bezocht en, om het af te leren, nog een aantal kerken bezocht. Gelukkig maar, want in Quito staat de 'goudste kerk ter wereld'! Heel bijzonder, de hele kerk is bekleed met 23 karaat bladgoud en fantastisch mooi, en dat op de laatste dagen van de reis.

Ook de hoogste kerktoren van Quito beklommen van een hele mooie gotische kerk...uit de '50 er jaren. Het is dus een moderne, nagemaakte middeleeuwse kerk! Dit betekent een betonnen bouwwerk. In Zuid Amerika houdt dit een scheurend, kruimelend, slecht afgewerkte kerk in met scheve torens en hele gammele metalen ladders. Helemaal boven in de toren was hoog, bouwvallig en open...Anette met haar hooogtevrees was erg dapper maar beetje bang. Gerald zonder hoogtevrees was dapper en ook beetje bang omdat deze gammele toren enger is dan een echte, degelijke honderden jaren oudeEuropese kerk. Gelukkig hield de toren het vol en stonden we eenhalf uur later weer beneden, was dit dan echt het laatste avontuur van onze wereldreis?

´s Avonds was het tijd voor ons `Laatste Avondmaal' van deze reis...een belangrijk moment, al was het maar omdat de verliezer van de 'Grote Scrabble Competitie Editie 2009-2010' (mede mogelijk gemaakt door Linda) dit zou betalen...Helaas voor Anette...De cavia die we besteld hadden smaakte OK - het blijft toch zielig om zo´n beestje te eten... Maar wel een afscheid in stijl!

De belangrijkste les van onze reis:

Wat mogen we in Nederland blij en dankbaar zijn dat we in zo´n weelde levenenonsdrukkunnen maken om zulke nietszeggende zaken... Wij Nederlanders zijn echt de ´happy few´ en er zijn heel veel mensen in de wereld met echte zorgen.

We hebben enorm genoten van onzewereldreis. Dit valt onmogelijk in woorden samen te vatten.Hieronder een (alles behalve compleet) rijtje met top en flops:

  • MONGOLIE, 's nachts een vent, 'smorgens een...

TOP 4-jarig jubileum van onze relatie met veel vodka

FLOP Gerald's enorme kater (en duszijn humeur en toestand) de volgende dagopdekameeltocht...

  • CHINA, culinaire verrassingen

TOP Pekingeend in Beijing (bedankt Betto en Jannie!)

FLOP Per ongeluk hond bestellen in restaurant...

  • TIBET, cultuur

TOP Geweldige mensen, prachtige indrukwekkende cultuur

FLOP De Chinese onderdrukking en vernedering van dit land

  • CHINA / NEPAL, fietsen

TOP Fietsen met de lokalen in Beijing

FLOP3e dag fietsen in de Kathmandhu vallei...'nòg verder omhoog???'

  • BOLIVIA / COLOMBIA, medische perikelen

TOP Alles over natuurlijke geneesmiddelen leren in de jungle van Rurrenabaque

FLOP Zoveelste oorontsteking Gerald, deze keer opgelost met prik in zijn kont...?

  • ARGENTINIE / BOLIVIA / PARAGUAY, voetbal

TOP Voetbalwedstrijd Argentinie - Canada voorverjaardag Gerald

FLOPWedstrijden Nederlands eftal volgen via winkeletalage in Bolivia en in compleet leeg restaurant in Paraguay

  • BOLIVIA / ARGENTINIE, in de voetbalmedia

TOPAnette als oranjefan in nationale krant Bolivia

FLOP Anette geinterviewd voor sportzender tijdens ARG -CAN 'Of ik wie ken? Nee, nog nooit van gehoord. Wie is dat dan?' Blijkt dat het gaat over de wereldberoemde Argentijnse keeper van AZ...

  • ARGENTINIE, haantjesgedrag?

TOPGerald zijn overwinning op Henk met crocket op de hacienda

FLOP Gerald zijn tango prestaties vergeleken met die van Henk

Laughing

  • INDONESIE, wildlife!

TOP Duiken met gigantische mantarays

FLOP 3 uur later bijna worden opgegeten door een Komodo varaan...

  • NEPAL, gelukkig nieuwjaar

TOP Bollywood-style oud en nieuw in Kathmandhu

FLOP Hetkwijt zijn van de sleutel van onze kamer later die nacht...

  • MONGOLIE / BOLIVIA, hobbeldehobbel

TOP In de Mongoolse vlaktes rondrijden in onze UAZ (spartaans Russisch busje)

FLOP 21 uur slaaploos hobbelen van La Paz naar de jungle Rurrenabaque, met AIRTIME!

  • INDIA / ECUADOR, veerboten

TOP Adembenemende tocht inveerbootjebackwaters Kerala voor slechts € 0.23 per persoon!

FLOP 4 dagen Pelni veerboot in Indonesie: voorzieningen 0, comfort 0, eten 0...

  • INDIA / ECUADOR, ziek

TOP Bijna 4 weken met je vingers eten in India en niet ziek worden

FLOPEen broodje shoarma in de toeristenwijk van Quito en vervolgens hele nacht op toilet...

  • NEDERLAND / COLOMBIA, dansen

TOP Gerald blijft maar dansen op de geweldige bruiloft van Anette broer Bram en schoonzus Marloes

FLOP Gerald zijn Hollandse houterigedansprestaties tijdens salsadansenin salsatheque vol soepele Latino's...

  • INDONESIE, scooteren

TOP De gezichten van ouders Gerald: Johan (kwajongen, chauffeur) en Hennie (doodsangsten, achterop bij Johan) tijdens scooteren

FLOP Dikke bekeuring Gerald van corrupte politieagent voor verkeerd voorsorteren...

  • MALEISIE, wildlife

TOP Spotten van wilde orang-oetans in jungle van Kinabatangan

FLOP Leefgebied van orang-oetans isbijna volledig gekapt ten behoeve van palmolieplantages

  • BOLIVIA / INDONESIE, only the lonely

TOP Alleen op de wereld op de top van de Huayna Potosi op 6088 mtr. hoogte

FLOP Enige twee toeschouwers zijn van groot, langdurig, onbegrijpelijk schaduwpoppentheather en niet weg durven lopen...

  • ARGENTINIE, koken met Henk en Simone

TOP Pizzabakwedstrijd en chocolade empanadas!

FLOP Keuken vol rook als Gerald zijn moeilijk verteerbare uien-aardappel-kruiden prutje maakt...

  • ARGENTINIE / THUIS, welkom!

TOP Op laatste moment afgebroken landing vanwegecondor op landingsbaan Vuurland

FLOP Vertraging, vertraging, vertraging en pas 15 uur later dan gepland landen op Schiphol

  • COLOMBIA, blubsie

TOP Modderbad van 2500 mtr. diep op moddervulkaan Cartagena

FLOP 5 Dagen door de modder ploeteren op weg naar de Verloren Stad (Ciudad Perdida)

  • ECUADOR, groententuin

TOP De hulp van iedereen in NL en Ecuador en het resultaat van twee weken buffelen

FLOP Anette, diegetekend is voor het leven door alle muggenbeten

  • RUSLAND, en kilometers spoor schieten onder mij door...

TOP De imposante metrostations van Moskou

FLOP 35+ graden inTranssiberieexpress doordat deprovodnitsa (conductrice) het kolenkacheltje maar blijft opstoken en in haar meest vriendelijk Russisch (NJET!) weigert op te houden

  • CHINA / PARAGUAY, dam dammer damst

TOP3-daagse riviercruise met 400Chinezendie ons beschouwen als hoofdattractie,als afsluiting bezoek aan grootste dam ter wereld

FLOP Teleurstellend bezoek (notabene met Henk van Dam) van de grootste stroomopwekkende dam ter wereld in Paraguay

  • ARGENTINIE / NEPAL, nachtrust

TOPKamperen naast de Grey gletsjer tijdens de W-trekking

FLOP Opgesloten zijn in hostelkamer Nepal , Gerald McGyvert zichzelf in het holst van de nachtnaar buiten en vindt het niet zo grappig als de rest

Laughing

Alle lezers van onze blog, bedankt voor al jullie reacties. We hebben er echt van genoten en hopen persoonlijk de verhalen te kunnen toelichten de komende maanden. We wenseniedereen safe travels en CU soon!

Liefs, Gerald & Anette

Reacties

Reacties

Peter v.d. Burg

Hallo Gerald en Anette,

Mooi voor jullie dat het zo'n fantastische reis is geweest en dat ook het laatste, toch wel erg spannend avontuur goed is afgelopen.
Wel jammer dat het nu afgelopen is. Voor jullie (denk ik), en ook voor ons, je 'volgers', want wij moeten het nu zonder al die prachtige en vooral interessante verhalen stellen...! Mijn voorstel: maak er een boek van. (Hierbij bestel ik bijvoorbaat al een exemplaar)

Veel sterkte met de terugkeer in de 'normale' maatschappij.

Met hartelijke groeten,
ook namens Marieke,

Peter v.d. Burg

Harma Oosterheerd

WELKOM THUIS!! Heb genoten van jullie verhalen en hoop dat jullie nog lang zullen nagenieten van jullie wereldreis!

Groet'n uut Zwolle,
Harma (en Maik)

Annemiek

Welkom thuis!!! Tot gauw, liefs

Sietske

Hey Anette en Gerald,
Ook ik vond jullie verhalen geweldig om te lezen!!!
Sterkte met wennen hier in NL en veel plezier met nagenieten!!
Groetjes Sietske (Villa Ticca)

Kees en Rina Langen

Welkom thuis!!
Het was geweldig jullie verhalen te lezen.
Het zal niet meevallen voor jullie om weer te wennen aan de "Hollandse"gewoontes.
We hopen jullie verhalen nog een keer persoonlijk te horen. (misschien in december als Eric, Karen en Sophie over zijn uit Australië).
Groetjes, Kees en Rina

Bas Vlug

Hey beiden! Welkom terug in het koude, natte, georganiseerde en bekrompen ;-) thuisland! Heel avontuur achter de rug en een ervaring rijker, top! Goed dat jullie dit gedaan hebben, dit neemt niemand jullie meer af! Hoop dat jullie weer een beetje kunnen aarden en dat het huis niet half afgebroken is ;-)

Gr Bas

Monique

Welkom thuis, ik heb genoten van al jullie verhalen het afgelopen jaar!! Tot ziens weer in Amsterdam

Jaco

Wat gezellig dat jullie weer terug zijn! Moeite met acclimatiseren na zo'n geweldige reis of juist wel weer fijn om terug te zijn? Wanneer spreken we af? Ik heb 13 oktober met Ananda (en kyra:)) afgesproken, zin om in te haken? Ben bereikbaar op mijn oude nummer. x Jaco

Marianne Weterings

Een leuk en mooi verhaal als afsluiter. Hopelijk valt het niet tegen om weer in het gewone wereldje mee te draaien. Ik zal in ieder geval jullie prachtige verhalen gaan missen. Mocht je zin en tijd hebben kom gerust eens langs. Dan kan ik de verhalen in levende lijven horen. Geniet nog maar van al de ervaringen die jullie hebben gehad en welkom thuis. Heel veel groeten Marianne

Marieke Brouwer

Lieve wereldreizigers,

Welkom terug! Fijn dat jullie weer veilig in NL zijn. Sterkte met acclimatiseren en hopelijk tot gauw, bijpraten in 020 onder het genot van een wijntje en/of biertje!
x Marieke

Noortje en Patrick

Welkom terug!
De TOP van reizen..... weer thuis komen :-)!

Hugo en Angelle

Is dit dan echt het laatste verhaal? Erg jammer.
Wij vonden de flops in de lijst met tops en flops ook top. :)
Jullie kunnen altijd nog een beetje meegenieten met onze reis en je een beetje in het buitenland wanen.
Geniet van al het hollandse lekkers, wat wij toch al een beetje missen.
Liefs,
Hugo en Angelle

Betto en Janny

Welkom in ons eigen kleine landje. Voor jullie gaat het gewone leven weer beginnen na een prachtige wereldreis. Hier kun je nog jaren op teren. Zoveel gezien en gedaan. Prachtig en tot het laatste moment spannend! Zien jullie binnenkort.
Liefs Betto en Janny

Jan en Alice

Welkom in Nederland. We hebben genoten van jullie verslag en niet te vergeten de foto's. Geweldig hoe jullie steeds weer van die prachtig lange verhalen hebben geschreven, je moet toch steeds maar weer de discipline opbengen. Hier zullen jullie nog vaak aan terugdenken en wij een beetje met jullie. Liefs Jan en Alice

Erik, Margreet & Julie

Welkom terug! Wat was het fijn om jullie verhalen te lezen en stiekem een beetje weg te dromen...
Kom snel eens beschuit met muisjes eten in ons nieuwe huis!

Liefs,
Erik, Margreet & Julie

Anneke

Moi, wie eenmaal met het reisvirus is besmet krijgt ongetwijfelt na verloop van tijd weer de kriebels.
Laat het mij dan weten ik blijf fan van jullie.

Betto en Janny

Leuk filmpje. Ik wist dat Gerald talenten bezit in die richting. Hij kon zich daar ook helemaal uitleven. Een heel verschil met jullie tuin in A'dam. Heel goed van jullie en het ziet er erg gezellig uit. Vooral als de bomen enz. groter worden. Misschien een excuus om weer eens die kant op te gaan. Zo nieuwsgierig naar de tuin.
Liefs Janny en Betto.

Ilona van de Belt

Hallo Gerald en Anette,

Op de vakantiebeurs kreeg ik in de stand van Villa Ticca jullie site door van Gerald. Leuke verhalen, mooie foto's en een geweldige reis!!! Het zal ons zeker helpen om onze reisplannen naar Zuid-Amerika meer vorm te geven...

Groetjes, Alfred en Ilona
www.wijzijnnietin.nl

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!